Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z makaronem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

warzywa mrożone ok3o dag
por 1/2 szt
mięso ok 40 dag dowolnego
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 2-3 łyżki
makaron 25 dag grubszego
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z makaronem

Mięso (może być z kością, jakie mamy pod ręką) myjemy, kroimy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Por i część pietruszki myjemy i dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) i makaron. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).
Pozostałą drobno pokrojoną natką pietruszki obsypujemy zupę na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.06.2017 10:59
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak