Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 filety
natka pietruszki 1/2 pęczka
ser żółty 1/2 szkl startego
jajko 1-2 szt
papryka mielona
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Mięso umyć, osuszyć i przekroić na dwa płaty każdy filet. Lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Natkę pietruszki drobno pokroić. rozbite mięso oprószyć papryką i obsypać serem i pietruszką. Zwinąć roladki i panierować w jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 22.06.2017 17:44
dziękuję :)
Janina 22.06.2017 16:58
Fajny obiadek;))
KORAL 22.06.2017 15:11
Bardzo smaczne te roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak