Sposób przygotowania

Do miski wbijamy jajka, doprawiamy solą, tymiankiem, po czym miksujemy mikserem ręcznym do uzyskania puszystej piany.

Do miski wrzucamy porwaną w rękach rukolę, pokrojone suszone pomidory z odrobiną oleju, serek kremowy, kapary, doprawiamy solą i pieprzem czosnkowym, mieszamy.

Do ubitych jajek dodajemy mleko.

Omlet z połowy masy smażymy na oleju do zarumienienia z każdej strony.

Omlet przekładamy na talerz, na jego połowę wykładamy farsz z rukolą, omleta składamy w pół. Podajemy ozdobiony listkiem bazylii.


Porada autora

Ubijając jajka, omlet będzie bardziej puszysty.

Komentarze

  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    pyszny omlecik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jagoda5913

    pyszne śniadanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !