Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, osuszyć i natrzeć oliwą wymieszaną z przyprawą do ziemniaków. Każdego ziemniaka oddzielnie owinąć w folię aluminiową, do środka dodać po kilka plasterków czosnku i gałązkę rozmarynu. Piec na grillu ok. 30-40 minut w zależności od wielkości ziemniaka.

Przygotowanie nadzienia:
Boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z startym na grubych oczkach serem. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawę do grilla i trochę pieprzy. Wymieszać.

Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć nożem wzdłuż tworząc kieszeń i delikatnie rozchylić. Do środka nałożyć nadzienie. Grillować na tacce ok. 10-15 minut aż ser się rozpuści.

Komentarze

  • 0
    16708460_1105626446227342_2668006791501892260_n
    Opublikowano

    Konczi

    Mniam, aż się rozmarzyłam i już wiem co przygotuję na grillu, pycha!
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pyszne ,kuszące ,a za razem bardzo smakowite ziemniaczki.Ja również skorzystam z przepisu.;);)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    swietnie uwidocznona potrawa pyszność
  • 0
    jablkoo
    Opublikowano

    marzut

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !