Sposób przygotowania

Cielęcinę umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Piwo wymieszać z wódką i przyprawami( oprócz soli i pieprzu mielonego). W tak przygotowanej marynacie zanurzyć kotlety cielęce, odstawić do lodówki na 3- 4 godziny. Mięso po wyjęciu z marynaty delikatnie posolić i oprószyć pieprzem świeżo mielonym. Folię aluminiową nasmarować masłem, wysypać bułką tartą, układać na niej mięso, zawijać i piec na grillu przez co najmniej 10- 15 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    alkoholowe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    w piwie? musi być smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczna
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !