Sposób przygotowania

Kaszę płuczemy i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na 20minut i odsączamy.
Marchew, pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę. Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.
Na oliwie rumienimy czosnek, wyjmujemy go i na tej samej oliwie podsmażamy mięso i cebulę.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy 1 szklanką bulionu i dusimy 30minut.
Do mięsa dodajemy kaszę i grzyby. Wlewamy pozostały bulion i dusimy ok.15 minut

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    solidne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wolę z makaronem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !