Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LECZO Z CUKINIĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe

kiełbasa 1 kg ulubionej
cebula 4 nieduże
pieczarki 30 dag opcjonalnie
papryka czerwona 4 większe
papryka żółta 2 większe
cukinia 2 duże
pomidor 9 dużych

Dodatkowo

sól
oregano
majeranek
chili peperoncini, suszone
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: LECZO Z CUKINIĄ

Kiełbasę kroję w kostkę, cebulę w ćwierćplasterki, podsmażam chwilę na łyżce masła, po chwili dodaję pieczarki pokrojone na większe cząstki.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki. Warzywa kroję (wielkość według waszych upodobań).
3 pomidory miksuję (robię to, bo lubię nieco rzadsze leczo, jeśli wy wolicie gęstsze - pomińcie ten krok), wszystkie warzywa wrzucam do gara razem z zmiksowanymi pomidorami i przyprawami.
Całość gotuję na małym ogniu do miękkości, co jakiś czas mieszając.
W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 09.05.2017 19:13
pyszna zupka
Wiesława1 08.05.2017 08:49
Fajna propozycja
gusia1000 08.05.2017 01:51
Dobre jedzenie.
Justi2401 07.05.2017 20:45
Pyszne leczo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak