Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe placki babci Irenki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 małych ziemniaków
5 dużych ogórków kiszonych
2 małe czerwone cebule
1 pęczek koperku
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe placki babci Irenki

Ugotowane ziemniaki kroimy w grube talarki. Cebulę i ogórki kroimy w cienkie plasterki. Z oliwy, musztardy, octu i rozdrobnionego czosnku robimy sos, którym polewamy wszystkie składniki. Dodajemy poszatkowany koperek, sporo soli i świeżo zmielonego pieprzu. Wkładamy do lodówki na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak