Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z fetą pod chrzanową pierzynką z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 1/2 kg
cebula czerwona 2-3 sztuki
ser feta 20 dag
majonez light 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
cukier szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
konfitura żurawinowa do polania

Porada

Mój autorski pomysł na nowoczesne śledzie w świątecznym wydaniu.Wigilijne menu warto urozmaicić tą propozycją, podane w przezroczystych pucharkach będą prawdziwą ozdobą świątecznego stołu.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z fetą pod chrzanową pierzynką z żurawiną

1. Śledzie osączamy z zalewy olejowej na ręczniku papierowym kroimy na cienkie paseczki, układamy na dnie szklanych pucharków, cebulę obieramy siekamy drobniutko w kostkę, rozsypujemy na śledziach, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, układamy warstwę pokrojonego sera feta.Majonez mieszamy ze śmietaną, szczyptą cukru, dodajemy chrzan i musztardę, mieszamy, polewamy śledziki, na wierzchu kładziemy po łyżeczce żurawinowej konfitury, schładzamy w lodówce.
Podajemy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 12.04.2017 09:34
fajna przekaska
jagoda5913 12.04.2017 00:29
ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 11.04.2017 17:39
mniam,bardzo apetycznie podane
bietka 11.04.2017 16:55
smaczna sałatka :)
ilka01 11.04.2017 16:20
super propozycja :)
Bożena Matuszczyk 11.04.2017 12:13
Poproszę tych pysznie przyrządzonych śledzi;);)
agaK. 11.04.2017 12:12
Połączenie bardzo ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak