Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 250 - 300 g stek
Szafran nitki Prymat 1 sczypta
kardamon 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sok z limetki 1 łyżeczka
oliwa 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Polać oliwą z oliwek , posypać pieprzem , cynamonem , szafranem , pieprzem .
Polać sokiem z limonetki .Odłożyć na 25 minut do lodówki do zamarynowania .Wyjąć z lodówki i grillować na grillu tradycyjnym lub na patelni grillowej 4-6 minut z jednej i z drugiej 4-6 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 01.04.2017 12:39
uwielbiam|:)
Róża1 01.04.2017 10:05
przepyszny :-)
jan_mag 31.03.2017 12:24
Pyszności :)
AZgotuj 31.03.2017 09:56
Lubie bardzo :)
Bożena Matuszczyk 31.03.2017 00:02
Wspaniała i kusząca rybka.Bardzo lubie;)
bertpvd 30.03.2017 23:20
Smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak