Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru i połowy mleka zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce. Przygotowany zaczyn łączymy z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: Pokrojona drobno cebulę zeszklić na maśle. pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na oleju. Po ok. 15 min do pieczarek dodajemy posiekana drobno kapustę kiszoną i cebulę. Doprawiamy do smaku.
Kiedy już wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    już na sam zapach ślinka mi leci
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taki kulebiak mogłabym zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    polecam, jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !