Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka z natką i czosnkiem grillowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 300 g stek
ząbek czosnku 2-3 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 szcypta
oliwa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka z natką i czosnkiem grillowany

Kroki postępowania

1
Stek z tuńczyka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Polać oliwą z oliwek , posypać pieprzem , imbirem , świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną . Obłożyć czosnkiem drobno pokrojonym w plasterki .Skropić sokiem z cytryny .Włożyć do lodówki na 20 minut minimum do zamarynowania .
Krok 1 - Stek z tuńczyka z natką i czosnkiem grillowany  foto
2
Wyjąć 20 minut wcześniej z lodówki i włożyć na patelnię grillową lub tradycyjnego grilla. Grillować około 2-3 minuty .
Krok 2 - Stek z tuńczyka z natką i czosnkiem grillowany  foto
3
Po czym odwrócić na drugą stronę i też grillować 2 - 3 minuty .Przed podaniem skropić jeszcze sokiem z cytryny .Podawać z dowolną sałatką .
Krok 3 - Stek z tuńczyka z natką i czosnkiem grillowany  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 10.03.2017 13:20
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak