Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na większe kawałki, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę, sól, pieprz, bazylię, odrobinę oleju. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 1-3 godz. do lodówki.

Kiedy kurczak będzie już zamarynowany, grillujemy kawałki z obu stron na patelni grillowej.

Robimy sos do sałatki:
Do jogurtu dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać cukier, paprykę oraz zioła. Wszystko wymieszać. Przed podaniem do sałatki wstawić wcześniej na ok. 1-2 godz. do lodówki.

W misce układamy warstwowo:
Porwane liście sałaty lodowej, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w paski, rzodkiewki pokrojone w półksiężyce, ogórka pokrojonego w półksiężyce, oliwki zielone pokrojone na połówki, kukurydzę, pokrojonego w półksiężyce ogórka. Na wierzch dodajemy przestudzone grillowane kawałki kurczaka. Jeśli wg. gustu są jednak trochę za duże można je pociąć nożem na mniejsze kawałki.

Sałatkę polać sosem ok. 10 min. przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    10577136_10152516425845600_7674907199354075130_n
    Opublikowano

    cookingangelika

    Świetny dodatek do grilowanych mies
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    Handlem już taka sałatka i jest ardzo dobra
  • 1
    kardamanovy_logo-blog-favikona
    Opublikowano

    Kardamonovy

    Pyyycha! Muszę się w końcu zaopatrzyć w taką patelnię :).
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też jadłam taką sałatkę , bardzo mi smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    szybko i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    dla mnie bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !