Sposób przygotowania

Migdały sparzyć i obrać, rodzynki namoczyć i odstawić na godz. Orzechy zmielić połączyć z dżemem, cukrem pudrem i śmietaną, wyrobić masę. Dodać pokrojone w płatki migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki.Masę skropić rumem i wymieszać. Każdy naleśni8k posmarować przygotowaną masa i złożyć na cztery części. Naleśniki ułożyć warstwami w żaroodpornym naczyniu, wstawić na kilka minut do piekarnika nagrzanego do tem. 200 stopni. W tym czasie przygotować sos, mleko z cukrem i czekoladą gotować,aż do rozpuszczenia składników. Następnie zdjąć z ognia i ciągle mieszając, powoli wlewać do żółtek. Gorącym sosem polać naleśniki, skropić spirytusem i zapalić, podawać płonące

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ale fajne te naleśniki na zdjęciu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !