Sposób przygotowania

W poszukiwaniu nowych odcieni smaku kartoflanki . Bardzo udane poszukiwanie moim zdaniem .
Cebule pokroić w piórka i smażyć na złoto na tłuszczu ( masło z olejem ). Ziemniaki ( obrane i umyte ) pokroić w kostkę , a marchew w plasterki. Włożyć do garnka cebulę, ziemniaki i marchew . Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut.
Kiełbaski pokroić na 4 części każdą i ponacinać w ,, ośmiorniczki: Wrzucić do garnka z zupą i ogrzewać aż się ,, rozwiną \" Wlać śmietankę . Doprawić do smaku solą ,pieprzem i gałką muszkatołową .
Podawać posypaną pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawa ta ośmiorniczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zaintrygowała mnie nazwa \" z ośmiorniczką\" a tu proszę świetny pomysł na urozmaicenie kartoflanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !