Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony w ziołach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 szt
ziemniaki ugotowane 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
olej 4 łyżek
kurkuma do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
oregano do smaku
sok z cytryny
surówka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w ziołach

Kroki postępowania

1
Na poczatku przygotoeujemy przyprawę do ryby. Olej mieszamy z solą ziołową , pieprzem czarnym , kurkumą, oregano, gorczycą, czosnkiem i sokiem cytryny. Następnie filet łososia kroimy i panierujemy w marynacie przez kilka godzin.
Krok 1 - Łosoś pieczony w ziołach foto
2
Następnie rybkę wkładamy do foli ,Dodajemy dodatkwo trochę masła i pieczemy w 180 przez 20 minut.
Krok 2 - Łosoś pieczony w ziołach foto
3
Gotową rybę wyciągamy z foli
Krok 3 - Łosoś pieczony w ziołach foto
4
Całość podajemy z wcześniej ugotownymi ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Łosoś pieczony w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 01.03.2017 07:22
Chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak