Sposób przygotowania

Pomidory myjemy parzymy we wrzątku (aby skórka zeszła), kroimy w kostkę (bez pestek) , miksujemy blenderem, dodajemy bazylię, sól, pieprz, cukier, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3cm kawałki, gotujemy z dodatkiem kucharka ok 10minut. Pieczarki kroimy na grube plasterki smażymy na maśle (oddcedzamy nadmiar wody)
Gotową fasolkę i pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego (dusimy ok 5m inut. Wlewamy sos do słoików.Pasteryzujemy ok 1 h.
Sos idealnie pasuje do spaghetti z dodatkeim kurczaka. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Do wypróbowania.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !