Sposób przygotowania

Mleko zagrzać , rozrobić w nim drożdże z cukrem, dodać trochę mąki i wymieszać. Dodać otręby, olej i sól, mieszać dodając stopniowo po trochu mąkę, wyrabiać ciasto. Dobrze wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.. Formować bułeczki i piec na kamieniu ok 20 min w temp 200 st lub w piekarniku na blasze ok 40 min w temp 175

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Rewelacyjne bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Blonnikowe - super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    smaczne i zdrowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Mega pomysłowy i kreatywny a zarazem inowacyjny deser,...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !