Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w talarki. Masło roztapiamy i na malutkim ogniu przesmażamy w nim cebulę, aż zmięknie. Dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy śmietanę, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy razem aż śmietana zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość.

Z ciasta francuskiego wycinamy kółka o średnicy 10 - 12 cm.
Na ciasto francuskie wykładamy nadzienie cebulowe. Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C, na jakieś 10 – 15 min.
W tym czasie robimy jajka w koszulkach. Do gotującej się wody z octem wlewamy delikatnie z filiżanki jajko i zagarniamy łyżką starając się uformować kulisty kształt.

Tartelki wyciągamy z piekarnika, na wierzch kładziemy gotowe jajka. Możemy ozdobić ziołami, jeśli mamy świeże to gałązka tymianku, bądź listek bazylii jak najbardziej wskazany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Piękny wygląd i zapewne smak.
  • 2
    original
    Opublikowano

    mico

    dzięki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj to prawda,już mi się podoba;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    suepr przepis i piekne wykonanie!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Wow! Ale wspaniałości!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !