Sposób przygotowania

liście kapusty obgotować, usunąć głębie, ziemniaki zetrzeć na tarce , nadmiar soku z ziemniaków odlać , na dużej petelni usmażyć pokrojoną cebulę na margarynie na złoto do niej wsypać starte ziemniaki częściowo odsączone , dodać dwa jajka, kasze manną , przyprawy , dokładnie wymieszać, potem ogrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając , jak ziemniaki będą mieć gęstniejącą postać to zdjąć z ognia. trochę wystudzić , nabierać łyżką dawać na liście i formować gołąbki. na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć liście z kapusty, ułożyć na to gołąbki, zalać je śmietaną i góre wyłożyć też liśćmi z kapusty, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku ok. 2 godzin

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Takich jeszcze nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie dawno je jadłam pierwszy raz i mi nawet smakowały.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Takich jeszcze nie próbowałam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !