Sposób przygotowania

Mięso poporcjować, obsmażyć z obu stron włożyć do naczynia w którym będziemy je dusić.
Na tym samym tłuszczu przyrumienić cebulkę i wyłożyć na mięso. Posypać przyprawami i podlać bulionem. Dusić pod przykryciem ok 20 min, po tym czasie dodać pokrojone na plasterki pieczarki i dusić dalej do miękkości. Na koniec dodać sos pieczeniowy rozrobiony w szklance wody.
W międzyczasie przygotować też kapustę. Przeciąć wzdłuż głąba na 3 równe części ułożyć w garnku, podlać 2 szklankami wody. Gotować ok 10 min potem dodać mleko, posolić i gotować do miękkości.
Podawać w całości z duszonym mięsem polaną sosem z pieczarkami.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    zjadlbym taka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    kapusta z mlekiem, ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno jest pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !