Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować i przestudzone zmielić w maszynce razem z serem. Dodać jajka, oliwę, mąkę i wyrobić ciasto.
Uformować z ciasta wałek o średnicy 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę i kroić w skośne kawałki o szerokości 2-3 cm
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować. Podawać polane topionym masłem zmieszanym z bułka tartą lub z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    leniwe z roztopionym masłem ,pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetne leniwe
  • 5
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    tego jeszcze nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    lubie je
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    lubie je
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jak leniwe to nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka107

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !