Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut. Opakowanie sałaty przełożyć do dużej miski. Z papryki wykroić gniazda i pokroić w paski. Ogórka dobrze umyć, pokroić w półplasterki. Pomidora obrać ze skóry, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę lub półksiężyce. Ser feta pokroić w kostkę, a następnie zamarynować w oregano z dodatkiem oliwy z oliwek. Cebulę pokroić w piórka, dodać oliwki. Sałatę i warzywa wymieszać z przygotowanym wcześniej sosem greckim. Ułożyć na talerzach i podawać.

Porada autora

W kulinariach piękne jest to, że przepisy ewoluują i dostosowują się do czasów, szerokości geograficznych i indywidulanych gustów. Choć sałatka grecka w oryginale nie zawiera sałaty, to każdy Polak dodaje ją według własnego uznania. I ma rację, b

Komentarze

  • 0
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    pychota :)
  • 0
    kopia-dsc00474
    Opublikowano

    Benita

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    zachęcająca sałatka :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo lubię taką sałatkę i często ją robię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !