Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata rzymska 2 szt
szynka gotowana 4 plastry (duże)
majonez 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula 1 szt
ser żółty starty 1/2 szklanki
posiekane listki tymianku
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i listkami tymianku.
Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 04.06.2016 20:19
Super pomysł :)
ilka01 03.06.2016 19:20
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak