Sposób przygotowania

Z przyprawy i oliwy sporządzić marynatę, natrzeć nią umyte i osuszone udka. Tak przygotowane mięso pozostawić na kilka godzin. Następnie ułożyć udka na ruszcie i piec około 30 minut. Podczas pieczenia smarować pozostałą marynatą.
Ziemniaki ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu ponacinać, skropić oliwą z oliwek i posypać do smaku przyprawą do ziemniaków i rozmarynem. Następnie zawinąć je w folię aluminiową i grillować przez około 30-40 minut do miękkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Doooooooooooskonałe udka :-)
  • 0
    kkk-004-2
    Opublikowano

    Futka

    Pyszne i pożywne udka. Uwielbiam tak przygotowanego kurczaka - palce lizać :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    bardzo smaczne
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tobi1989

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    AZgotuj

    Przepysznie ugrillowane nóżki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janina

    Lubimy takie mięsko;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata9

    Uwielbiam takie jedzonko :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Niesamowicie apetyczne
  • 0
    ja-2
    Opublikowano

    BOSS75

    bardzo apetyczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bcj

    Świetne, muszę to zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale. Idealne na obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !