Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster natrzeć solą wymieszana z czarnym pieprzem. Przełożyć do szklanego naczynia. Sok z cytryny wymieszać z rumem, miodem, przyprawą Grill Pikantny, oliwą z oliwek i curry. Składniki połączyć i przygotowana marynatą zalać plastry kurczaka. Przykryć folią do żywności i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Wyjęte z marynaty, lekko osaczone plastry kurczaka ułożyć na wysmarowanym olejem ruszcie. Grillować około 20 minut, często obracając. Mięso musi być rumiane.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wygląda bardzo kusząco...
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    naprawde ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    nazwa i przepis - super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !