Sposób przygotowania

Obraną cukinię pokroić na plastry o grubości ok 1,5 cm. Wydrążyć nasiona ze środka i oprószyć pieprzem. Dwa jajka roztrzepać z łyżką wody. Można dodać trochę soli. Przygotować bułkę tartą. Na patelni rozgrzać olej. Cukinie panierować w bułce tartej, jajku i znów bułce. Smażyć na wolnym ogniu do półmiękkości cukinii zostawiając jedną stronę mniej dopieczoną. Gdy przewrócimy cukinię na tę właśnie stronę do środka cukinii wbijamy jajko. I smażymy do jego ścięcia. Jeśli ktoś lubi jajko bardziej ścięte może polać je z wierzchu gorącym tłuszczem. Po zdjęciu z patelni osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem można lekko oprószyć solą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !