Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry ok. 1cm. Wymieszać musztardę rosyjską z ketchupem w ilości zależnej od upodobań. Sosem wysmarować mięso ze wszystkich stron i tak zamarynowane wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wysmarować naczynie żaroodporne ketchupem z niewielką ilością musztardy. Na spodzie ułożyć 1 cebulę pokrojoną w plastry i posiekany 1 ząbek czosnku. Na tym ułożyć plastry mięsa zamarynowane i lekko posypane przyprawą do grilla. Na wierzch położyć jeszcze jedną warstwę sosu ketchupowego. Posypać plastrami drugiej cebuli z posiekanym 2 ząbkiem czosnku. Całość pokropić delikatnie olejem, przykryć i zapiekać ok 1 godz w 180 st. Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    godne uwagi!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na samą myśl robię się głodna...pychota :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !