Sposób przygotowania

Poobierane i umyte ziemniaki kroimy tak jak na frytki.
Olej na głębokiej patelni lub w garnku podgrzewamy do wysokiej temp. Oleju nalezy nalać do około 3/4 pojemności naczynia.
Teraz wystarczy wrzucać małe porcje frytek i obsmażyć na złocisty delikatny kolorek.

jak dla mnie najlepiej smakują z sosem czosnkowym :) ale każdy ma swój smak! Idealnie pasują również do ryb!

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dawno nie robiłam w domu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a ja nigdy nie kupuję tylko właśnie robie, są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    takie są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zawsze można zrobić jakie się chce lekko wysmażone zapieczone cienkie grube
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    tez takie robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    co domowe to domowe, pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Domowe frytki najlepsze :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !