Sposób przygotowania

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,zaczyn i dokładnie wymieszać . Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.ńa sam koniec dodać jagody.Na patelnię na gorący olej nałożyć ciasto i smażyć na złoto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pomysłowo z tymi jagodami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudowne jeszcze nigdy nie wkładałam do racuchów owoców ale widzę co straciłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takich nie smażyłam pewnie są bardzo smaczne.
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje podniebienie marzy sobie o takich placuszkach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Dobry pomysł na racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !