Sposób przygotowania

Kapelusze borowików zalać na noc zimnym mlekiem, tak, aby pokryło grzyby. Nazajutrz dodać do mleka odrobinę wody i ugotować grzyby, następnie je odcedzić i ostudzić. Grzyby posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Panierowane grzyby usmażyć w maśle z gałązkami pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis, nigdy nie robiłam takiej przekąski.
  • 4
    original
    Opublikowano

    pestka

    tak robiła moja babcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam świetna;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !