Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po indyjsku Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat
kminek 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
sok pomidorowy 1/2 szklanki
mleko kokosowe 1/2 szklanki
cukier brązowy 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
kolendra
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po indyjsku Marcina Budynka

Pałki z kurczaka myjemy, przyprawiamy curry. Rozgrzewamy olej na patelni, wsypujemy kminek, kiedy już delikatnie się upraży, obsmażamy delikatnie pałki kurczaka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rumienimy ją. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok pomidorowy z dodatkiem cukru. Potrawa powinna się dusić do czasu, aż wszystkie składniki połączą się (mniej więcej 15 minut). Całość doprawiamy do smaku pieprzem cayenne i solą. Kurczaka po indyjsku możemy serwować z ryżem albo samego po wcześniejszym posypaniu go dużą ilością posiekanej kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 17.03.2016 08:28
Wyglada ciekawie!
jagoda5913 20.02.2016 00:47
smacznie wygląda
IKrakowianka 19.02.2016 15:39
świetne mięsko
Damiano
Damiano 19.02.2016 08:41
pyszny kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak