Sposób przygotowania

Piersi gęsie umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę obrać, posiekać, lekko podsmażyć na rozgrzanym smalcu, przełożyć na talerzyk. Mięso posypać solą i pieprzem i na tym samym tłuszczu zrumienić z obu stron, a następnie wymieszać z cebulą. Wlać 1,5 szklanki rosołu i dusić na małym ogniu około półtorej godziny. Podczas duszenia stopniowo wlewać pozostały rosół. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, jabłka również obrać i pokroić na ćwiartki usuwając gniazda nasienne, dodać do mięsa na 20 minut przed końcem gotowania. Potrawkę ostudzić, zdjąć warstwę tłuszczu z wierzchu. Ponownie zagotować, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takiej jeszcze nie próbowałam
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ja też nigdy nie jadłam takiej potrawy.
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    za gęsią jakoś nie przepadam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !