Sposób przygotowania

Tuńczyka odsaczyc z oleju , wyjac kregoslupy . Pomidory umyc pokroic na czastki tzw - łodeczki . Kiszone ogorki pokroic na plasterki i jeszcze na polowki . cebule , papryke i jajka ugotowane na twardo pokroic w kostke . dodac ugotowany ryz , szczypiorek . Wszystkie skladniki wymieszac . Czosnek przecisnac przez praske , majonez, smietanei oliwe wymieszac tak , by sos mial jednolita konsystencje. Dodac czosnek , sol , pieprz i lyzeczke soku z cytryny .Calosc dokladnie wymieszac . Zalac salatke sosem i caloscdobrze wymieszac . Odstawic no pol godziny w chlodne miejsce , ale nie do lodowki

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Pyszna sałatka.
  • -1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Skąd bierzesz tuńczyka w puszce z kręgosłupami? Muszą być jakieś gigantyczne puszki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !