Sposób przygotowania

Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry grubości ok. 1 cm. Zbić tłuczkiem na stolnicy i ułożyć plastry jeden obok drugiego w kształcie prostokąta. Na tak przygotowane mięso rozłożyć bardzo cienko pokrojone plasterki boczku. Kiełbasę umyć, ułożyć pośrodku prostokąta i całość ciasno zwinąć. Zwiniętą roladę związać szpagatem. Tak przygotowane mięso osolić, oprószyć pieprzem, zawinąć w folię aluminiową posmarowanym tłuszczem i piec w nagrzanym piekarniku 45 minut. Gotową roladę ostudzić w folii. Pokroić w dość cienkie plastry i podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nigdy nie robiłam w ten sposób, na pewno jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !