Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny i posolić. Odstawić na 20 minut. Banany obrać, rozgnieść widelcem na jednolitą masę, dodać łyżeczkę soku z cytryny. Każdy filet posmarować masą bananową, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczką. Mąkę przesiać ze szczyptą gałki muszkatołowej. Jajko ubić z 1 łyżką letniej wody, podobnie jak na omlet. Roladki obtaczać najpierw w mące, następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej z orzechami. Ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania i posypać wiórkami zimnej margaryny. Upiec w gorącym piekarniku (220 stopni).

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Pewnie dużo czasu to trwa, ale napewno smaczne
  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Brzmi smakowicie trzeba będzie spróbować, dzięki za przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !