Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Kurczaka wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie porcje ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać je ziołami. Na kurczaku ułożyć pokrojone pieczarki. Kurczaka podlać wodą. Piec pod przykryciem przez około 90 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Często robię kurczaka z pieczarkami tylko trochę inaczej.... Ale takie połączenie jest baaardzo smaczne:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    To danie jest wyśmienite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pięknie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    pysznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !