Sposób przygotowania

1. Kapustę poszatkuj na krótkie piórka.
2. W dużym garnku zagotuj wodę. Ułóż na garnku durszlak albo sitko, tak, żeby było zanurzone w wodzie. Wrzuć na sitko kapustę i zostaw ją tak na 5 minut, żeby zmiękła.
3. Słoninę drobno pokrój. Wrzuć na patelnię i smaż, aż część tłuszczu się wytopi. W międzyczasie posiekaj cebulę i też dodaj na patelnię. Smaż, aż cebula się zezłoci.
4. Wrzuć łyżkę mąki i smaż, aż powstanie rumiana zasmażka. Dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem, miodem i sokiem z cytryny. Wymieszaj, posyp pietruszką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam czerwona kapustę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !