Sposób przygotowania

1. ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plastry,
2. boczek kroimy w dużą kostkę,
3. boczek rumienimy na patelni, zdejmujemy z patelni,
4. na pozostały tłuszcz dodajemy pokrojony czosnek, rumienimy, dodajemy rozmrożony szpinak i posiekany koperek,
5. smażymy kilka chwil, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową,
6. w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków,
7. na niej układamy szpinak, połowę boczku i połowę pokruszonego sera,
8. następnie warstwa z reszty ziemniaków i boczku, posypujemy pozostałym serem,
9. jajka mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy,
10. masą polewamy zapiekankę,
11. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni celcjusza na 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepis naprawdę ciekawy. Muszę koniecznie wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    smakowite :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Pchełko u Ciebie jak zwykle smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    wszystkie zapiekanki bardzo lubie, ziemniaczane tym bardziej, dlatego ta rowniez przypadla mi do gustu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ziemniaki i szpinak,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !