Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć , osuszyć i pokroić na plastry. W naczyniu wymieszać 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki soli, pieprzu i papryki oraz 2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny. Dodać plastry polędwicy, wymieszać i odstawić na godzinę.

Grzyby obrać, umyć i osuszyć. Większe można przekroić na połowę. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.

Plastry polędwicy podsmażyć, dodać cebulę, grzyby, podlać delikatnie wodą i dusić pod przykryciem około 15 minut. Dodać pokruszoną kostkę bulionową i liście laurowe. Ponownie dusić, aż mięso będzie miękkie. Zabielić śmietaną i podawać z ziemniaczkami. Smacznego:)

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super przepis.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Grzyby leśne.... Same smakowitości..
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wspaniałe danie mniam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny pzrepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cudowne! robiłem podobnie tylko sos kurkowy miałem na bazie śmietany
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    super a najlepszy ten sos kurkowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    mmm aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !