Sposób przygotowania

Pierś pokroić w kostkę (jak na gulasz), przyprawić solą lub kucharkiem, pieprzem i dosyć sporą ilością chili. Obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na rumiany kolor. Pora posiekać na średniej grubości ćwiartki. Mięso wyłożyć do garnka i na tym samym tłuszczu podsmażyć por aż zmięknie. Razem z tłuszczem przelać do garnka z usmażoną piersią kurczaka. Całość podlać niewielką ilością wody, jak do duszenia, wrzucić kilka ziaren ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe. Dusić pod przykryciem do 5 min. Rozrobić 2/3 małego słoiczka przecieru pomidorowego i wlać do garnka. Zamieszać i podusić jeszcze przez chwilę od zagotowania.
Nie zagęszczać; sos powinien być gęsty naturalnie. Raczej nie doprawiać; potrawa powinna przejść przyprawami z wysmażonych kawałków mięsa. Podawać z ryżem lub smażonymi talarkami ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !