Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plasterki, następnie rozgrzewamy masło w rondelku do którego dodajemy pieczarki. Smażymy przez kilka minut, na dużym ogniu,aż do momentu puszczenia soków. Dodajemy wegete,posiekaną natkę pietruszki,wszystko zalewamy gorącą wodą, tak aby pieczarki były przykryte. Dusimy aż do momentu kiedy będą miękkie. Do 1/2 szklanki śmietany dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy,dodajemy do pieczarek. I jeszcze chwilę gotujemy. Jeżeli sos jest zbyt gęsty można dodać wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    trafione w mój gust, uwielbiam takie na masełku;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Dla mnie pieczarki pod każdą postacią:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    mm pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    spróbuję, chociaż sosy to moją pięta achillesowa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smaczny sos
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Fajny taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !