Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan smażony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
czosnek 3 ząbki
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan smażony

Bakłażan pokroić w plastry około 2 cm i osuszyć.Posolić skropić octem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem,obtoczyć w mące i smażyć na głębokim oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.11.2013 09:16
A tak bakłażana jeszcze nie robiłam.....
Katarzyna59 02.10.2013 19:57
bardzo smaczny
Aneta41 20.11.2012 19:02
bardzo lubię
Krystyna32 10.03.2012 11:22
fajne
Edyta38 13.02.2011 12:31
lubię:)
Joanna108
Joanna108 10.12.2010 09:02
z octem nie jadłam... chyba wypróbuję z balsamico.
mili_kati 21.11.2010 20:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak