Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne ciasto na kruchym spodzie
Kroki postępowania
Na warzywa wylać sos uważając by nie wypłynął poza ścianki ciasta , rozprowadzić go równo po całości. Na wierzchu ułożyć umyte i osuszone pomidorki koktajlowe
mąka pszenna | 250 g |
masło 82% | 100 g |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
cukier | 1/2 szklanki |
pomidorki koktajlowe | 12 sztuk |
masło | |
cebula biała | 1 sztuka |
papryczka chili | 1 sztuka |
natka pietruszki | 1/2 pęczka , posiekana |
sól i pieprz | |
masło 82% | 2 łyżku |
jajko | 3 sztuki |
śmietana 18 proc | 250 ml |
szpinak świeży lub mrożony | 400 g , rozdrobnionego |
ser żółty starty | 200 g |
suszone pomidory z czosnkiem | 1 łyżka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: