Sposób przygotowania

Żółtka dokładnie wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, stopniowo dodając olej. Dodać białe wino i przyprawy. Wymieszać i odstawić na 5 min, po czym jeszcze raz wymieszać. Sos dokładnie wymieszać z mielonym mięsem. Doprawić do smaku. Schłodzić. Chleb tostowy podsmażyć, jak wystygnie, posmarować masłem. Każdą kromkę pokroić na 4 trójkąty. Na każdym trójkącie rozłożyć porcję mięsa i lekko docisnąć widelcem. Przybrać dowolnymi składnikiami:
tarty chrzan, oliwki, kawior, cebula, szczypiorek, rzodkiewka, papryka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !