Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa regeneracyjna na mięsie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 2/3 szklanki/drobna
włoszczyzna 1/2 kg/bez kapusty
cebula biała 1 szt
mięso wieprzowe 1/2 kg
makaron 10 dag/drobny
mąka 1 łyżka
smalec 1 łyżka
natka pietruszki
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa regeneracyjna na mięsie

Wykonanie:
Makaron ugotować i odstawić. Fasolkę namoczyć, zagotować i odstawić na dwie godziny. W między czasie mięso wypłukać, pokroić razem z włoszczyzną i cebulą. Włożyć do garnka razem z mięsem i fasolką, zalać wodą i ugotować do miękkości. Do ugotowanej zupy dodać makaron, posiekaną natkę pietruszki i zaciągnąć zasmażką z mąki i smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.08.2015 22:05
Apetyczna.
agnieszka214 01.08.2015 21:53
Pychota zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak