Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 5 łyżek
śmietana 18 proc 2 łyżki
koperek 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
grzybki marynowane 5 szt
ogórek konserwowy Smak mini 10 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

W misce dokładnie mieszamy ze sobą majonez, śmietanę, chrzan, musztardę. Koperek, marynowane grzybki i mini ogórki konserwowe siekamy bardzo drobno. Dodajemy do masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Taki sos idealnie sprawdzi się do jajek jak i różnego rodzaju mięs np. grillowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 28.05.2015 16:02
często robię! Pyszny!
cooked 28.05.2015 13:58
super sos ;)
VioletoweKucharzenie 28.05.2015 12:59
Bardzo znany i wyrazisty w smaku sos tatarski. Idealnie pasuje do jajek jak i grillowanych mięs.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak