Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto na pierogi. Przygotować farsz: boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, połowę odłożyć. Do pozostałego boczku dodać drobno posiekaną cebulę, utarte na grubej arce pieczarki. Wszystko poddusić ok 10 min, lekko przestudzić, dodać posiekane jajka na twardo, posiekaną natkę z zielonej cebulki, doprawić do smaku, przemieszać. Ciasto rozwałkować, nakładać farsz na ciasto i sklejać pierogi. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie ok 5 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze smażonym boczkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj napewno pyszne reniu
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    z jajkiem to dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wyglada
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    z jajkiem nie jadlam
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    z jajkiem nie jadlam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciekawe połączenie
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe połączenie i na pewno smakują wyśmienicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne połączenie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne pierogi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !