Sposób przygotowania

Wątrobę umyć, oczyścić, pokroić w skośne plastry, oprószyć mąką i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, posolić po usmażeniu.

Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia wątroby.

Wątrobę przełożyć do rondla, dodać cebulę, odrobinę wrzącej wody, przykryć i dobrze zagrzać.

Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    też to robię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    uwielbiam wątróbkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    bogata w zelazo;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !