Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić na kawałki,skropić sosem sojowym i piwem,posypać cząbrem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych,pokroić na paski,cebule grubo posiekać.Na rozgrzany w rondlu olej włożyć mięso i mieszając,silnie przyrumienić ze wszystkich stron.Dusić pod przykryciem 15 minut,podlewając resztą piwa,po czym dodać cebulę,paprykę i cząber.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić do miękkości na niewielkim ogniu.Przed podaniem posypać posiekaną natką.Podawać z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też robie taki.Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !